Categorii Produse
Cos de cumparaturi

Termenii si conditiile de returnare

1. RETURNAREA PRODUSELOR - ACHIZITII PERSOANE FIZICE:

Conform Ordonantei de Urgenta Nr. 34/2014  privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative :

Aveti dreptul de a va retrage din prezentul contract, fara a preciza motivele, in termen de 14 zile. Perioada de retragere expira dupa 14 zile incepand de la ziua la care intrati dumneavoastra sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de dumneavoastra, in posesia fizica a produsului.

Pentru a va exercita dreptul de retragere trebuie sa ne informati , SC IVAR INSTAL SRL (www.ivinstal.ro ), Str. Lunga, Nr. 30, Mun. Codlea, Jud. Brasov, , E-mail: office@ivinstal.ro, cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract, utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta, fax sau e-mail.

Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient sa trimiteti comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecintele retragerii

Daca va retrageti, vom rambursa orice suma pe care am primit-o de la dumneavoastra, inclusiv costurile livrarii, cu exceptia costurilor suplimentare determinate de faptul ca ati ales alta modalitate de livrare decat cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de noi, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 zile de la data la care suntem informati cu privire la decizia dumneavoastra de a va retrage din prezentul contract. Vom efectua aceasta rambursare folosind aceasi modalitate de plata ca si cea folosita pentru tranzactia initiala, cu exceptia cazului in care v-ati exprimat acordul expres pentru alta modalitate de rambursare; in orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari. Putem amana rambursarea pana la data la care primim inapoi produsele sau pana la momentul la care ne-ati furnizat dovada ca ati trimis inapoi produsele, fiind valabila data cea mai apropiata.

Expediati produsele prin CURIER sau inmanati-le direct noua, IVAR INSTAL SRL (www.ivinstal.ro ), Str. Lunga, Nr. 30, Mun. Codlea, Jud. Brasov, E-mail: office@ivinstal.ro, Bucuresti, fara intarzieri nejustificate si, in orice caz, in decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-ati comunicat retragerea. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile.

Va trebuia sa suportati costul direct al returnarii produselor. Costul livrarii puteti afla de la firma de curierat sau de la agentii IVAR INSTAL SRL.



Sunteti responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarea produselor.

Pentru returnarea produsului trebuie sa notificati in scris acest lucru la adresa de email office@ivinstal.ro. Numai cererile scrise se vor lua in considerare.

Inainte de a trimite produsul, va rugam sa va asigurati ca pe colet este aplicata o eticheta care sa contina urmatoarele informatii:

Expeditor: Nume ………………..Prenume…………………
Adresa: Str…………….,  nr……… Oras……………, Judet……………. Telefon……….
Destinatar: SC IVAR INSTAL SRL
Adresa: Str. Lunga, Nr. 30, Mun. Codlea, Jud. Brasov, tel : 0747 561 537
MESAJ - RETUR PRODUS


Produsul poate fi returnat numai daca este in conditii perfecte (fara lovituri, zgarieturi), inclusiv ambalajul (chiar daca este desigilat sau deteriorat), accesoriile aferente si produsele cadou-bonus (exact ca in momentul receptionarii).

Produsul va fi returnat impreuna cu o copie de pe factura de achizitie si certificatul de garantie in original (in cazul in care pe certificat sunt mai multe produse, se va returna o copie de pe acesta).
Produsul se va returna prin prezenta personala la sediul SC IVAR INSTAL SRL sau se va trimite prin curier rapid, taxele de curier fiind suportate de catre client. Returnarea unui produs nu se poate face prin curierii ocazionali sau prin flota proprie.

Termenul este respectat daca produsele RETURNATE sunt trimise inapoi inainte de expirarea perioadei de 14 zile de la notificare.

2. RETURNAREA PRODUSELOR - ACHIZITII PERSOANE JURIDICE:

In cazul persoanelor juridice (sau a tutuor asociatilor, organizatilor , societatilor etc care sunt inregistrate in baza unui cod fiscal), nu se aplica perioada de returnare .

Clientii - persoane juridice NU beneficiaza de optiunea de returnare a produselor !!

3. NU SE POT RETURNA URMATOARELE CATEGORII DE PRODUSE:

- Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi,  sau care nu respecta termenii de garantie
- Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie
- Produse care au fost montate sau utilizate  in instalatiile termice & climatizare: Produse de SEZON – Centrale termice / Aere conditionate  [  In cazul de Centrale termice / Aere conditionate, daca produsul a fost instalat de catre personal autorizat (in conformitate cu informatiile mentionate pe certificatul de garantie) sau neautorizat (in urma optiunii clientului), reglementarile legale mentionate in OG Nr. 34/2014 nu se mai aplica. Orice actiune de instalare se finalizeaza prin prezentarea instructiunilor de utilizare si intretinere, prin prezentarea modului de folosire si prin predarea aparatului in perfecta stare de functionare, clientul dandu-si acordul pentru amplasamentul aparatului]
- Produse ce au fost comandate pe baza de Comanda Speciala pe baza unui avans                  
- Produse ce au fost aduse de prestator ( SC IVAR INSTAL SRL) pe baza de contract de vanzare ( contract de vanzare – orice contract în temeiul căruia profesionistul transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse către consumator, iar consumatorul plăteşte sau se angajează să plătească preţul acestora, inclusiv orice contract care are drept  obiect atât produse, cât şi servicii)
- Produse ce au fost aduse de prestator conform specificaţiilor clientului
- Sisteme termice ( pachete de produse) ce au  fost distinct personalizate la cererea consumatorului
- Produse ce au fost comandate de la punctul de lucru SC IVAR INSTAL SRL
- Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute sub nici o forma
- Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (peste 2)
- Produse primite cadou la alte produse decat cu conditia unei noi achizitii
- Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator
- Servicii de consultanta sau de montaj a echipamentelor achizitionate
- Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termeniilor de garantie) in termen de 48 de ore de la receptie vor fi inlocuite (fara alte costuri - in limita stocului disponibil si cu conditia ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul ridicarii sau livrarii) cu conditia notificarii in scris la adresa de e-mail de mai jos. In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garnatie, conform legii 449/2003.

Prin acesta cale va informam ca suntem un magazin online ceea ce inseamna ca majoritatea comenzilor ar trebui realizate online, doar asa realizandu-se contractul la distanta (contract la distanţă – orice contract încheiat între profesionist şi consumator în cadrul unui sistem de vânzări sau de prestare de servicii la distanţă organizat, fără prezenţa fizică simultană a profesionistului şi a consumatorului, cu utilizarea exclusivă a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanţă, până la şi inclusiv în momentul în care este încheiat contractul) . Conform ordonantei mai sus mentionate, politica de returnare a produselor in termen de 14 zile lucratoare se aplica numai persoanelor fizice si numai in cazul produselor comandate online.

De retinut :

In cazurile in care produsele returnate prezinta ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, certificate de garantie lipsa, ne rezervam dreptul de a decide acceptarea returului sau de a opri o suma din valoarea produsului, suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.
De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).
Va rugam sa refuzati primirea coletelor al caror ambalaj este deformat/deteriorat.

Returul produselor se poate realiza doar dupa o notificare scrisa pe adresa de email office@ivinstal.ro in termen de maxim 14 zile.


In cazul in care ti-a fost livrat un alt produs decat cel pe care l-ai solicitat (desi specificatiile produsului sunt clar prevazute in cadrul comenzii pe care ai plasat-o pe site-ul  magazinului online), ai dreptul sa returnezi produsul fara cheltuieli suplimentare (compania fiind obligata sa suporte cheltuielile de transport).

Toate aceste clauze si conditii sunt prevazute in :

Ordonanta de Urgenta Nr. 34/2014  privind regimul juridic al contractelor la distanta.
Lege nr. 51 din 21/01/2003 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 130/2000 privind regimul juridic al contractelor la distanta

Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe email sau la unul din numerele de telefon afisate pe www.ivinstal.ro sai orice alte detalii suplimentare la office@ivinstal.ro

Va multumim,